Zal ik het aan mijn manager laten weten, dat ik ander werk wil?

“Dat mag jij weten! Ik kan die vraag niet voor je beantwoorden, omdat ik niet weet wat je hoopt of vreest dat er zal gebeuren. Heb je dat helder?

Stel dat avontuur een van je kernwaarden is in het leven, en dat je overtuiging is dat andere mensen in principe bereid zullen zijn om te helpen, dan zou het vertellen in plaats van verzwijgen voor jou wel eens een hele goede keuze kunnen zijn. En stel dat zekerheid voor jou, of je situatie, belangrijk is en dat je moeite hebt met het omgaan met onzekerheid in gesprekken, dan zou het laten weten aan je manager wellicht meer kosten dan opleveren.

En natuurlijk is niet alleen de vraag: hoe is het nu voor je, maar ook: wat zou je wilen (leren)? Misschien wil je wel meer avontuur in je leven, of wil je wel leren om om te gaan met onzekerheid in gesprekken, waarin je dan toch jezelf laat zien en voor jezelf opkomt. Dan zou het laten weten aan je manager, een mooie leersituatie op kunnen leveren…
Welke andere opties dan ‘het vertellen’ heb je nog om dat wat je hoopt te bereiken? Zitten daar dezelfde risico’s en voordelen aan vast? Hoe voelt het om heel lang ‘een masker’ te dragen? Wat is het effect daarvan op jezelf, en de energie die je nodig hebt om een switch te maken in je loopbaan?

Kortom: we zijn zomaar drie kwartier hiermee aan de slag, van het coachgesprek van 1,5 uur.

De Ondersteen

Persoonlijke coaching, teamcoaching en trainingen voor ervaren professionals, managers en duurzame doeners. Meer wat je echt wilt!

De ondersteen is in 2011 opgericht door coach en opleider Manu Busshots en werkt met een vaste kern ervaren andere coachprofessionals.