Persoonlijke coaching voor balans, loopbaan, leiderschap en lifecoaching. Meer wat je echt wilt. 

Persoonlijke coaching voor balans, loopbaan, leiderschap en lifecoaching. Meer wat je echt wilt. 

“Happiness is not getting what you want, but being who you are.”

Soorten coaching:

vragen van vorige klanten

Balans Coaching
 • Hoe voorkom ik een burn-out en verhoog ik mijn werkplezier?
 • Wat helpt mij om anders om te gaan met gevoeligheden, stressbronnen en energiebronnen en –lekken?
 • Hoe werkt het met mijn energiebalans? In het groot, zinvol werk, en in het klein: elke dag thuiskomen met energie over voor leuke privé dingen?
LoopbaanCoaching
 • Wat helpt mij om de passende vervolgstap in mijn loopbaan 1) te bepalen en 2) te zetten?
 • Moet ik blijven bij [ ..werkgever.. ] ? Zo ja, hoe maak ik dat werkbaar? En zo nee, welke andere baan past dan bij mij?
 • Wat wil ik nu echt? Hoe voel of weet ik dat en waarom doe ik dat niet?
Leiderschapcoaching
 •  I want to be prepared and well equipped for the next leadership level (Engelstalig coachtraject)
 • Hoe houd ik overzicht en werkplezier nu er steeds meer verantwoordelijkheden bij mij terechtkomen?
 • Wat helpt mij om mij zekerder te voelen en hoe straal ik ook voldoende uit dat ik ‘de handen aan het stuur’ heb, zodat het vertrouwen in mijn leiderschap groeit?
Lifecoaching
 • Wat helpt en wat belemmert mij om meer, makkelijker contact met mijn gevoel te hebben en hier ook naar te handelen?
 • Wat zorgt ervoor dat ik zoveel onvrede voel en waar kan ik zelf iets aan doen?
 • Ga ik nog een grote stap maken, zoals een Bed & Breakfast beginnen of emigreren, of is dat gewoon een vlucht?

Meer energie, inzicht in je kracht en talenten

Met persoonlijke coaching krijg je antwoorden op vragen zoals hierboven. Je voelt het verschil, je kijkt anders tegen dingen en jezelf aan. En je omgeving merkt je andere aanpak en keuzes.  Omdat jij je je beleving en aanpak hebt veranderd, gaan veel nieuwe dingen je makkelijker af. Daar is niets zweverigs aan. Dat zit hem soms wel in dingen die je niet in de school- of collegebanken leerde of met vrienden uitwisselt.

Klinkt dat te mooi om waar te zijn, omdat je er al langer mee zit? Lees onderaan deze pagina de ervaringen van anderen. Of lees het praktijkverhaal over het coachtraject van Henk Sienen, die omschakelde van langzaam ‘op’ raken als teamleider, naar weer fluitend naar zijn werk gaan – in een andere baan.

 

Zes coachgesprekken in een half jaar, meer dan praten en inzicht.

Aanpak van het coachtraject

 

Mijn coaching is maatwerk. Het gaat over jou en de aanpak is op jou afgestemd. Niettemin schets ik wat ik vaak aanbied.

Meestal voeren we 5 tot 7 gesprekken van anderhalf uur, in de loop van zes tot 12 maanden.

In de gesprekken stel ik rake vragen en geef ik heldere feedback, zonder oordeel. Of je doet een oefening waardoor de kwartjes vallen. Klanten waarderen het vaak dat ik ze niet laat wegkomen met mooie verhalen. Confronterend, maar aanmoedigend om er iets mee te doen.

Mijn coaching is diepgaand waar dat bijdraagt. Ik werk moeiteloos op het snijvlak van therapie/psychologie en coaching als dat bijdraagt voor jouw vraag. Maar we komen zeker terug boven water. Want inzichten zonder actie beklijven niet. Het doel is dat jij een verschil ervaart in je dagelijkse leven en concrete stappen zet of knopen doorhakt.

Tussen de gesprekken in ga je aan de slag met reflectie of doe-opdrachten, zodat het nog meer leeft en beklijft. Afspraken stemmen we samen af, zodat ze goed in je agenda passen. Gesprekken vinden plaats in prettige, professionele coachruimtes, of in het bos.

Ik heb een praktijk in Apeldoorn. In overleg kan ik ook in Amersfoort en Arnhem coachen.

Intakegesprek in Apeldoorn of elders

 

In een intake maken we kennis en bespreken we je wens, situatie en vragen. Vaak is de eerste stap om je vraag meer te verhelderen. Daar coach ik je meteen op. Zo ervaar je of je bij mij goed zit! En misschien maak je al de eerste stap. De intake is vrijblijvend en bij voorkeur in Apeldoorn.

Misschien twijfel je of je vraag wel geschikt is voor coaching, of het startmoment goed is, of de vraag helder genoeg. Of is Apeldoorn voor jou te ver: dan kan de intake ook in Amersfoort of Arnhem, of ik kan je doorverwijzen naar een goede coach uit mijn netwerk. We zoeken samen even naar wat voor jou goed is.

 

Ervaringen

Ik geef het een 9. De kern van wat ik leerde: dat je jezelf in de weg kan zitten en hoe dit te doorbreken.

Raoul Oostenbrink, Vice President marketing en sales

Ik was overspannen geraakt in werk en privé en zocht een nieuwe manier om beide levenssferen tegemoet te treden. Manu is invoelend en bijzonder scherp en kan vrij snel orde aanbrengen in de chaos van gedachten en gevoelens. Daarna begint het werk en je moet het zelf doen, maar zijn analyse creëert een stevige basis om vanuit te gaan werken.”

Frans Hasselaar, Art Editor in chief bij Sanoma

“Ik zocht coaching vanwege de terugkerende en knagende twijfels in relatie tot mijn werk.

Wat ik opvallend goed aan jou vind is je enorme scherpte (in vragen, spiegelen) en wijsheid in combinatie met de warme en kwetsbare persoon die je bent. En dat je daarin heel congruent/echt bent, zowel in persoonlijk contact als via de mail/op papier. 

De kern is dat ik geleerd heb dat ik ten volle aanwezig mag en kan zijn als persoon in mijn werk, maar ook privé en wat me daarin vooruitbrengt of juist belemmert. Dat helpt me om mijn kracht/kwaliteiten ten volle te benutten, mezelf ruimte te geven en vooral ook daardoor meer plezier en energie en minder twijfel in mijn werk te ervaren. En meer compassievol te zijn naar mezelf en mijn eigen “beperkingen”.”

Vrouw – ZZP-er

“Knap hoe je wegblijft van de oplossing en mij daar zelf mee laat stoeien. Je kun uitstekend luisteren en dan vervolgens een goede vraag stellen die helemaal niet zo voor de hand liggend lijkt maar wel de juiste is.”

Rob Bello, Resourcemanager PGGM

“Het bleef niet beperkt tot de zoektocht naar een nieuwe baan (wat past bij mij) maar we gingen nadrukkelijk de diepte in. Mooi! Als ik iets moet noemen: open hart – rechte rug. Nog iets anders: je hebt me laten zien van waaruit ik leef. Ook mooi!”

Hergo van Ginkel, directeur basisschool

“Ik vond het een bijzondere ervaring en had niet verwacht dat ik er zoveel uit zou halen. Het gemak waarmee jij iemand op zijn gemak stelt en praat is bijzonder prettig. [ …] Ik zou dan zeggen dat je een fijn en rustig persoon bent die goed kan inspelen op de coachingswens en dat ik er veel profijt van heb.”

Anoniem, privé traject

Hoezo een coach?

Veel van mijn klanten wisten niet precies wat ze wilden toen ze studeerden. Ze zijn daarna ergens ‘in gerold’ en toen gaan doorgroeien op basis van ergens goed in worden en soms voor gevraagd worden. Maar op een gegeven moment is er vage onvrede. 

Andere klanten merken na enige, of ruime, werkervaring dat ze steeds vaker uitgeput thuiskomen na een werkdag. En zich niet kunnen zetten tot de dingen die voorheen makkelijk waren. De balans werk-privé klopt niet meer. Of je wilt bepalen wat je echt wilt, meer genieten, loslaten en meer energie. De waan van de dag raast ondertussen voort. Pfff, weer een paar maanden voorbij. Een coach helpt je om die tijd en aandacht voor jezelf te maken.

Soms is je ontwikkeling niet vrijblijvend, omdat je (bijna) bent vastgelopen. Bijvoorbeeld: je werkt moeizaam samen, er zijn tekenen van (over)spanning en burn-out.

Je wil dit niet blijven doen tot je pensioen, maar wat dan wel? Zit er niet meer in? Je kan natuurlijk wachten tot het overwaait, met vrienden en collega’s praten, of dit gevoel relativeren of vermijden. En je kan er werk van maken met een coach.

Samen aan de slag gaan?

Stuur me een bericht of bel me via 06-46633658 en we bespreken samen wat ik voor je kan betekenen. Ik denk graag met je mee.