Boek

Je eigen managementcoach. Leid jezelf naar meer voldoening en succes. (Pearson Education, 2013)

Elders is informatie over Manu’s tweede boek: “van duurzaamheid naar deep change” (2024)

Waar gaat het boek over?

Je Eigen Managementcoach. Leid jezelf naar meer voldoening en succes. (Pearson Education)

Manager zijn is een veeleisende rol die niet altijd voldoening geeft. Gezond en met plezier managen betekent erachter komen wat je echt wilt en daar vervolgens ook in de praktijk naar handelen. Dit boek, je eigen managementcoach, is het perfecte hulpmiddel hierbij.

Manu Busschots geeft je vragen, opdrachten en verfrissende inzichten waarmee je aan jezelf kunt werken. Stap voor stap leert dit boek je omgaan met problemen als frustratie voelen vanwege te weinig invloed of je werk niet kunnen loslaten. Ga aan de slag met de coachingsopdrachten en ontwikkel jezelf als gezonde manager. 

Met waardevolle bijdragen van andere experts op het gebied van managementontwikkeling, zoals Godfried IJsseling (De Baak), Sandor Penninga (Van Harte & Lingsma), Hetty van Ee (Ormit), Titia Roovers (Schouten en Nelissen) en Ans Tros (SchoolvoorCoaching).

Voor iedereen die geen managementcoach kan of wil betalen, is dit boek een uitkomst. Ook trainers en coaches die managers begeleiden zullen dit boek een verrijking vinden.

Manu Busschots is coach, trainer en eigenaar van De Ondersteen, een bureau dat mensen diepgaande ontwikkeling biedt van hun Eigen Aandeel in leven en werk. In het ondernemerschap heeft hij zelf zijn gezonde draai gevonden. De lessen van zijn zoektocht en van de vele managers die hij begeleidde, zijn verwerkt in dit boek.

Wat vinden anderen van dit boek?

  • “Managementboeken verliezen zich vaak  in algemeenheden waardoor je als lezer kunt gaan  twijfelen aan de deskundigheid van de auteur. ‘Je eigen managementcoach’ is een gelukkige uitzondering. Dit toegankelijk geschreven  boek is doorspekt met herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van leidinggevenden, opdrachten die uitnodigen tot reflectie en pragmatische handvatten.” Astrid Schutte, auteur van “Echte leiders hebben een goed verhaal.” En uitgeroepen tot schrijver van beste managementartikel 2010 door managementsite.nl.
  • “Als leider van talloze organisaties weet ik hoe moeilijk en belangrijk het is om jezelf van een afstand te bekijken. Relativeren en plezier maken. Jezelf niet belangrijk leren vinden en om jezelf te kunnen lachen. Dit boek van Manu is een enorme hulp voor managers om deze eigenschap te ontwikkelen.” Leen Zevenbergen, serial entrepreneur (o.a. oud-CEO van Origin) en auteur van meerdere managementboeken, waaronder het managementboek van het jaar 2007.
  • “Een boek dat je in één keer uitleest. Aan het eind had ik een gevoel van jammer dat het nu uit is. Waar sta je en hoe ga je verder? Het boek helpt je bij het beantwoorden deze vragen. Jouw eigen succes wordt immers sterk bepaalt wordt door hoe goed je zelf in je vel zit. Het boek reikt voorbeelden en opdrachten aan om jezelf daarin te ontwikkelen. In mijn ogen ook een must have voor de huidige loopbaancoach.” Alex Konings, afdelingshoofd gemeente Breda.
  • “Het knappe van dit boek, is dat ik er zo veel in herkende. In de beschreven typeringen en de praktijkverhalen. Manu weet best diepgaande thema’s, zoals managen vanuit angst of vertrouwen, met simpele voorbeelden en praktijkopdrachten tastbaar te maken. Zodat het inderdaad voelt alsof je je eigen managementcoach op je nachtkastje hebt liggen!” Suzan Schouten, uitgever Kids & Teens, waaronder Donald Duck, Sanoma
  • “Manu zet de manager als mens met beide benen op de grond, vervolgens laat hij hem goed in zichzelf kijken. Een zeer praktische en pragmatische methode. Hij schrijft niet gewichtig, zonder aan belang in te boeten. Ik heb als ervaren HR manager al behoorlijk wat gedaan op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Voor mij geeft het boek daarom veel herkenning, zeker op het vlak van oud gedrag dat ik soms projecteer op de huidige situatie. Gedrag dat vroeger effectief was, maar nu niet meer in alle situaties nodig is. In tegendeel, de situatie vraagt vaak om duidelijk ander gedrag. Daar geeft dit boek ook prima handvatten voor. Een aanrader voor iedereen die door wil groeien als manager, of daaraan twijfelt.” Rob Bello, resource manager PGGM
  • “Ik noem mezelf een echt kenniskliko. Het zou me dus verbazen om nog echt iets nieuws te lezen in een boek. Toch vind ik dit boek geslaagd in die missie, omdat het een knappe combinatie maakt van persoonlijke ontwikkelingsboeken, leiderschapsboeken en aansprekende praktijkvoorbeelden en opdrachten.” Remco Claassen, toonaangevend managementtrainer, spreker en auteur van “Ik”, “Wij” en bestseller “Verbaal meesterschap”.
  • “Manu geeft met dit boek een prachtige en confronterende spiegel, waarmee je waar geluk in je werk kunt vinden: het begint met ontdekken waar je voldoening van krijgt, dat creëren en succes volgt dan vanzelf. Dat is ook precies mijn volgorde.” Judith Webber, spreker en schrijver van o.a. ‘Laat jezelf zien’ en ‘100% PUUR jij, altijd en bij iedereen’.

Inkijkexemplaar: 28 pagina’s voorproeven!

Lees alvast de inhoudsopgave en inzichten en tips voor de hard werkende manager

Bestellen voor jezelf of als cadeau?

Je kan dit boek niet meer bij de boekhandel bestellen. De eerste druk is uitverkocht sinds 2020.

Maar gelukkig kan je kan het nog wel bestellen bij de webwinkel van het zusterbedrijf van de Ondersteen, de Deep Change Academy, direct uit de auteursvoorraad.

Niet zo’n lezer?

Bel of mail voor een lezing of workshop in jouw organisatie, of voor een persoonlijk gesprek over de inhoud.