De Ondersteen

Toegewijd coach en trainer sinds 2007

Stiltedag

Gevoelens van opgejaagdheid & urgentie zijn je bekend. Hopelijk geef het werken aan de klimaattransitie je ook regelmatig een positieve flow. Als duurzame doener ben jij bezig met de samenleving te verbouwen.

Deze stilte- en bezielingsdag is om jezelf op te laden, om stilte in de storm te vinden. Om je te verhouden tot datgene wat (nog?) niet verbouwd is.

Want terwijl we bezig zijn met verbouwen, hebben we ons ook te verhouden tot dat wat nog niet klopt, dat wat nog niet is, het onvervulde verlangen, het oneerlijke, verdrietige of pijnlijke in de wereld. Of in onszelf.

In de stilte, de natuur. oude wijsheden en zielsreflectie ontdekken we weer wat er klopt en wat ons voedt om ‘te kunnen genieten van het feestje, terwijl wij ons inzetten dat het ook zo lang mogelijk duurt’ – zoals de begeleider van deze stiltedag, Manu Busschots, zei in de podcast Klimaattherapie.

Programma & werkwijze

De dag biedt de eenvoud van de stilte. Enkele vragen en verhalen die de deur naar jouw bezieling open zetten. En de voedende kracht van enkele uren in de natuur. We starten met vragen en verhalen en vertragen naar de stilte en het zijn toe.

Dan een eenvoudige, vegetarische lunch.

Vervolgens onderweg naar een uitgebreide stiltewandeling in de natuur. De frisse lucht waait om ons heen, de zon verwarmt onze huid, de vogels klinken in onze oren en onze ogen zien soms een eekhoorntje, reetje of een specht.

Tot slot het afronden en oogsten van de dag, om de overgang naar de ‘wereld van het doen’ weer te maken. We zijn met 5 tot 8 mensen, zodat er voldoende ruimte is voor ieders verhaal en vragen.

We zullen ook enkele meditaties en visualisatie doen met elkaar, eerdere ervaring hiermee is niet nodig.

Uiteraard is er rekening gehouden met genoeg ruimte en hygiene maatregelen om ons aan de dan geldende corona maatregelen te kunnen houden.

Praktisch & kosten:

De dag is van 10.00-17.00 uur, in Apeldoorn, op fietsafstand van het station en op loopafstand van een prachtig bos. De kosten voor deelname, inclusief lunch, zijn 90 euro per persoon (ex. BTW).

En per keer bied ik één jongerenplek aan van 20 euro (inc. BTW), omdat de generatie van 1995 en later al genoeg te dragen zal hebben.

Wie zichzelf echt wil verwennen, geef ik de tip om vooraf of na afloop, op eigen initiatief en kosten, nog een overnachting te boeken in hotel de Keizerskroon.

Aanmelden

Aanmelden dat kan via het aanmeldformulier, daar vind je ook de datum van de eerstvolgende keer.