De Ondersteen

Voor mensen met midcareervragen, coaches en managers

Ambassadeursmiddag

Gezellig elkaar weer zien. Nieuwe inspiratie en en werkvormen die ik graag met je deel en die gaan over het thema: waarderende leven en coachen. Omdat er naast oud coachklanten en trainingsdeelnemers, ook veel ervaren HR professionals en coaches zullen zijn, zal er natuurlijk ook voldoende ruimte voor uitwisseling en ontmoeting zijn.

Over waarderend leven en coachen
We ontwikkelen wat af en kijken elke dag naar wat opgelost of bereikt moet worden. Voor je het weet zijn we, ben jij, zoveel aan het rennen dat je vergeet te waarderen en oogsten. Voor je het weet kijk je bij jezelf, of bij de mensen met wie je werkt, vooral naar wat beter kan of zie je de antwoorden die vlak voor je neus liggen over het hoofd.

In deze inspiratiemiddag wil ik stilstaan bij de effectiviteit van de zogenaamde ‘repair focus’ versus de ‘strength focus’ en de ‘growth mindset versus de fixed mindset’ en wil ik succesverhalen delen over wat er kan gebeuren als je uitgaat van waarderend leven en coachen. We werken creatief en verrassend, zoals met ‘je biografie op een bierviltje’  en ‘loopbaanplanning met je levenslied’.

Het was werkelijk een middagje leren, genieten en ontmoeten.

Praktisch: Woensdag 11 september 2019 waren we welkom in De Veldkeuken.  Deelname is mijn traktatie.Vanaf 13.00 uur kan je binnenlopen en om 13.30 uur starten we het programma. Om 16.30 uur hebben we nog een gezellig drankje achteraf genomen.

————–

In 2018 was er in het najaar een inspiratielunch voor ambassadeurs en dat smaakte weer zo naar meer, dat ik in in 2019 weer een nieuwe ambassadeursmiddag organiseer.

—————

Ook in 2017 kwamen we weer op inspirerende, hartverwarmende wijze bij elkaar. Hieronder lees je hoe dat vorige keren ging.

—————-

Mijn kindje, De Ondersteen, is in januari 2016 vijf geworden!

Op 16 september 2016 hebben we dat geweldige jubileum kunnen vieren op de ambassadeursmiddag. Het was een leuke afwisseling van ontmoeten, bijpraten, humor, een lekker hapje en drankje en persoonlijke inspiratie te worden.

groepsfoto-2016_kleiner

Deze  keer stond in het teken van:

Van kind naar koningschap
Herken je zielsverlangen en geef het ruimte: in groepen, leven en loopbaan

Een van de absolute hoogtepunten was de lezing van Bertie Hendriks.

Bertie (1951) is mede-eigenaar en –directeur van het ITIP, school voor leven en werk. Daar verzorgt hij al ruim 25 jaar opleidingen en retraites. Zelf volgde ik ook enkele levensverrijkende retraites bij hem en ik ben dus zeer verheugd over zijn komst! Bertie is een bezield mens en richt zich naast zijn werk ook op het ondersteunen van jonge ondernemers in Kameroen om hun droom te verwezenlijken. Hij put voor zijn lezing uit zijn ervaring en uit zijn grondige studie naar de levensfases, waarover hij in het boek “Dagboek van de ziel” schreef (2013, inmiddels 4e druk).

Voor Bertie’s lezing, verzorgde ik, samen met Hanneke Bulthuis, de workshop:

Ego of bezieling in groepen. In deze workshop gaan we met eenvoudige werkvormen op ervaringsgerichte wijze wat jou helpt om je bezieling in groepen de ruimte te geven. Het ego wil graag grip houden op de zaak en ons beschermen tegen pijn en afwijzing.Daar is niets mis mee, maar kan er ook voor zorgen dat we het contact met onze speelsheid, vrijheid en bezieling verliezen en daarmee het contact met de groep. Werken vanuit bezieling vraagt om ten volle aanwezig te zijn. Koningschap betekent het verschil tussen je ego en bezieling herkennen en in vrijheid kunnen kiezen. Wanneer kunnen we elkaar vanuit koningschap ontmoeten?

Lezing levensfases van de ziel. Deze lezing biedt een diepgaande en herkenbare inkijk naar de onderliggende zielsthema’s van elke levensfase. Thema’s die we allemaal kennen, of die onze coachklanten uitdagen. Zo gaat het kind met thema’s als levenslust en avontuur, vrijheid en verbondenheid langzaam richting Koningschap: je plek kennen en pakken en de liefde en het verraad dat daarbij kan horen. Ook de verhouding tussen het ego en de ziel en hoe die vorm te geven in je dagelijkse leven, komt langs.

De middag werd afgesloten met een luchtige, dondersteen afsluiting van komiek en vriendin Mariska Vollering.

Locatie was weer: Kasteel Oud Poelgeest, Poelgeesterweg 1, Oegstgeest

————————

————————

5 juni 2015 was de vierde ambassadeursmiddag voor gewaardeerde relaties.

Midcareer vragen: zet jij je leven op het spel?

Spelenderwijs gaan we aan de slag met bezieling blootleggen. Om midcareer vragen beter te coachen en te beantwoorden voor jezelf.

Ambassadeursmiddag 2015

Een van de absolute highlights was het bezielingsspel dat speelden onder leiding van Adriaan Hoogendijk.

Manu verzorgde de workshop: Patronen als poort.

—————————–

De ambassadeursmiddag 2014 had als thema:

Leven als een dondersteen. Wat heb jij nodig om écht je eigen leven te leiden?

In het kort:

  • Leuk kennismaken, á la Challenge Day!
  • Vier mensen vertelden op TEDx wijze hun eigen verhaal, met ruimte voor vragen
  • Korte workshop van Manu: wat heb jij met autonomie en aanpassing?
  • Feestelijke afsluiting met hapje, drankje en wat leuks voor thuis.

Mooie quote (H. Thurman)

“Don’t ask what the world needs,

Ask what makes you come alive, and go do it.

Because what the world needs is people who have come alive.”

aanwezige ambassadeurs   

——————

In 2013 was het thema: de kracht van kwetsbaarheid. Met:

  • Een verbluffende (kwetsbare?) kennismakingsronde
  • De gastspreker Judith Webber en haar workshop ‘Stap uit je hokje’.
  • De workshop: “Maak jezelf (on)kwetsbaar!” van Manu Busschots
  • De feestelijke borrel en wat leuks voor mee naar huis.

En we waren weer welkom in kasteel Oud Poelgeest, vlakbij Leiden. Enkele foto’s:


borrel ambassadeursdagborrelborrel

————————– Voorgaande editie: 2012 ———————————–

In 2012 konden zo’n 17 ambassadeurs op de uitnodiging ingaan. Hier zie je foto’s van de dag.