De Ondersteen

Toegewijd coach en trainer sinds 2007

managementcoach

Ik coach managers die beter om willen gaan met eigen emoties en die van anderen. Zodat ze zichzelf naar meer voldoening en succes leiden.

Veel van mijn vorige klanten wisten niet precies wat ze wilden toen ze studeerden, zijn daarna ergens ‘in gerold’, en toen gaan doorgroeien op basis van ergens goed in worden en soms voor gevraagd worden. Maar op een gegeven moment is er vage onvrede. Je kan natuurlijk wachten tot het overwaait, met vrienden en collega’s praten, of dit gevoel relativeren of vermijden.

En je kan er werk van maken met een coach.

Managementcoach:

  • Hoe kan ik vanuit mezelf de leiderschapsrol invullen (versus ‘spelen’ van de rol)?
  • Wat helpt mij om anders om te gaan met onvrede enerzijds en goede ideeën anderzijds, zodat ik er zelf minder onvrede aan overhoud en makkelijker anderen meekrijg?
  • Wat heb ik nodig om als een 1e man, c.q. leider, ervaren te worden door anderen?  
  • Wat heb ik nodig en houdt mij nog tegen om mij verder als coachend manager te ontwikkelen?
  • Wat heb ik nodig om goed samen te werken en hoe kan ik daar constructief voor zorgen?
  • Wat is mijn invloed op mijn werkplezier en een betere werkrelatie met de directeur?
  • Wat helpt mij om met zelfvertrouwen en een goede balans mijn werk als manager te doen?

Een voorbeeld van managementcoaching.

Resultaat: meer in je kracht, inzicht in jezelf, effectiever in je werk

Met persoonlijke coaching krijg je antwoorden op vragen zoals hierboven. Je voelt het verschil, je kijkt anders tegen dingen en jezelf aan. En je omgeving merkt je andere aanpak en keuzes.  Omdat jij je je beleving en aanpak hebt veranderd, gaan veel nieuwe dingen je makkelijker af. Daar is niets zweverigs aan. Dat zit hem soms wel in dingen die je niet in de school of collegebanken leerde of vaak meteen met vrienden uitwisselt.

Klinkt dat te mooi om waar te zijn, omdat je er al langer mee zit? Lees wat het anderen opleverde. En over het coachtraject van Henk Sienen, die omschakelde van langzaam ‘op’ raken als teamleider, naar weer fluitend naar zijn werk gaan – in een andere baan.

Aanpak: zes coachgesprekken in een half jaar, niet alleen praten en inzicht

Mijn coaching is maatwerk. Het gaat over jou en de aanpak is op jou afgestemd. Niettemin schets ik wat ik vaak aanbied.

Meestal voeren we 6 tot 8 gesprekken van anderhalf uur.

De gesprekken richten zich eerst op bewustwording. Bijvoorbeeld over hoe jij omgaat met angst. Ik bied meer dan alleen erover praten. Ik laat je het ervaren in een oefening, of reflecteer met je over recente situaties of besluiten. Waar handig, bied ik psycho-educatie: bijvoorbeeld uitleg over hoe emoties en ons brein werken.

Blinde vlekken, (on)bewuste blokkades en manieren van denken die in de weg zitten worden daardoor snel helder en makkelijker te veranderen.

Mijn coaching is diepgaand waar dat bijdraagt. Ik werk moeiteloos op het snijvlak van therapie/psychologie en coaching als dat bijdraagt voor jouw vraag. Maar we komen absoluut terug boven water. Want inzichten zonder actie beklijven niet. Het doel is dat jij, ook met simpele zaken, een verschil ervaart in je dagelijkse leven en concrete stappen zet of knopen doorhakt.

Na bewustwording, gaat het om bijleren, het uitbreiden van je mogelijkheden. Als je anders omgaat met dezelfde dingen, krijg je andere resultaten.

In de gesprekken stel ik scherpe vragen en geef ik heldere feedback zonder oordeel. Klanten waarderen het vaak dat ik ze niet laat wegkomen met mooie verhalen. Confronterend, maar aanmoedigend om er iets mee te doen. Tussen de gesprekken in ga je aan de slag met reflectie of doe-opdrachten, zodat het nog meer leeft en beklijft.

Intakegesprek in Apeldoorn

In een intake maken we kennis en bespreken we je wens, situatie en vragen. Vaak is de eerste stap om je vraag meer te verhelderen. Daar coach ik je meteen op.  Zo ervaar je of je bij mij goed zit! En misschien maak je al de eerste stap.

De intake is vrijblijvend en doorgaans in Apeldoorn. Als jij toch iets anders zoekt, geen punt: dan denk ik met je mee over wat wel past. Sowieso hoef je pas te beslissen na de uitwerking van het intakegesprek in een voorstel.

Misschien twijfel je of je vraag wel geschikt is voor coaching, of het startmoment goed is, of de vraag helder genoeg. Ook daar hebben we het over, vooraf of tijdens de intake.

dON_button CONTACT

P.S.: Lees meer over de ervaringen van andere klanten of mijn kwalificaties als coach.