De Ondersteen

Toegewijd coach en trainer sinds 2007

interviews over coaching en kwetsbaarheid

Gesprekken met vakbepalende coaches

Deze interviews met Adriaan Hoogendijk, Ans Tros en Jan-Jacob Stam bieden een diep, persoonlijk en soms ontwapenend inzicht in hoe kwetsbaarheid speelt in het coachvak.

Interessante vragen en stellingen komen langs, zoals: “Een professionele coach laat zijn kwetsbaarheid niet zien” en wij vragen ook persoonlijk door bij deze coaches, wanneer zij zich kwetsbaar voelen bij het coachen en hoe ze daarmee omgaan.

Wij gingen een uur met deze coaches in gesprek. De interviews hebben we ingekort tot “TED-talk” formaat, met daarin de meest waardevolle momenten.

Interview 1. Adriaan Hoogendijk is auteur van vele coachboeken, waaronder de everseller loopbaanzelfsturing. Hij werkt sinds 1987 als filosofisch raadsman en coach. Met collega’s heeft hij tot nu toe circa 2.000 mensen opgeleid tot loopbaan-, executive- en relatiecoach. En sinds 2010 leidt hij ook de Opleiding tot Bezielingscoach.

Voorproefje: beluister wanneer hij zich kwetsbaar voelt.

Klik op het plaatje voor het (ingekorte) interview.

(Audio- en video bewerking door Ctrl Art Delete)

Interview 2. Ans Tros is creatief directeur en medeoprichter van SchoolvoorCoaching, dat sinds 1997 coaches opleidt. Ook is ze medeoprichter van VistaNova, school voor loopbaan en leiderschap. Zij is auteur van meerdere coachboeken, waaronder Dynamisch Coachen, dat de tweede plaats behaalde in de verkiezingen van beste coachboek van de afgelopen 10 jaar. 

Voorproefje: beluister haar tip voor als je geraakt wordt.

Download het (ingekorte) interview

Interview 3. Jan Jacob Stam richtte in 2001 het Bert Hellinger Instituut op, het eerst onafhankelijke kenniscentrum voor systemisch werk en opstellingen in Nederland. Hij is 10 jaar leraar geweest voor moeilijke doelgroepen, hij was manager bij KPN, partner bij een adviesbureau, zette steeds stappen in zijn loopbaan vanuit een onderzoekende houding, die hem ook met het Hellinger instituut al naar 28 landen bracht. 

Voorproefje: waarom hij denkt dat kwetsbaarheid onontkoombaar is en de waarde ervan.

Download het (ingekorte) interview

Interesse in meer inspiratie? Meld je aan voor de inspiratiemail van de Ondersteen, de reflectieflits. Let op: vink bij aanmelding aan, dat je (team)coach bent als je mijn specifieke blogs daarover wilt ontvangen.

dON_button AANMELDEN