De Ondersteen

Toegewijd coach en trainer sinds 2007

Klimaatwandeling: kracht en kompas in de klimaattransitie

Leven en werken volgens ‘business as usual’ is voor jou geen optie, of steeds minder.

Maar hoe dan wel? Wat is jouw rol en bijdrage in dit enorme vraagstuk? Wie zich te groot maakt, kan last krijgen van schuld- en schaamtegevoelens, onmacht, gejaagdheid of tekort schieten. Wie zich te klein maakt, kan last krijgen van knagende vragen, onrust en zelfkritiek: het negeren van je gevoel en geweten.

Als jij je kracht en kompas kent in de klimaattransitie, dan voel je trots, tevredenheid en inspiratie. En kan je vanuit je eigen talent en plezier het verschil maken voor een zonnigere toekomst, op een manier die bij je past.

Wil je hierover bijleren en vragen stellen? Wil je reflectietijd in de natuur? Wil je anderen ontmoeten die dit herkennen en respecteren? Doe dan mee met de klimaatwandeling kracht en kompas in de klimaattransitie.

Deelnemen kost 20 euro, inclusief BTW. De wandeling is in de bossen en heidevelden van de paleisparken in Apeldoorn. Ik deel enkele krachtige vragen en belangrijke inzichten met je (die je ook nagestuurd krijgt). En we wandelen soms in stilte en soms wisselen we uit in tweetallen met eenvoudige dialoog spreekregels. De wandeling start om 9.30 uur (verzamelen kan vanaf 9 uur) en duurt tot ongeveer 11.30 uur. Bij het aanmelden zie je wanneer de volgende is gepland.

CORONA BELEID: Er kunnen maximaal 3 mensen meedoen aan de wandeling, zodat voldoende afstand tussen elkaar makkelijk is.

De wandeling wordt begeleid door Manu Busschots, hieronder meer over mijn visie en ervaring:

Ervaring anderen:

  • “Ik voelde me na de wandeling heel licht, vrij en vrolijk, bedankt daarvoor!” Merel Segers, ZZP-er in duurzaamheid.
  • Manu Busschots is een therapeut die me meteen op mijn gemak stelde met zijn begripvolle, vriendelijke, zachte, professionele uitstraling. Tijdens het wandelen kon ik mijn gevoelens over klimaatangst rustig uiten waarop hij heel begripvol en onbevooroordeeld reageerde. Hij gaf mij ook het gevoel dat we elkaars gelijke zijn en dat voor alles tijd en ruimte mag zijn, zonder overhaast gericht te zijn op oplossingen voor mij te bedenken. Ik denk dat hij ieder in zijn waarde laat en genieten van de natuurwandeling harmoniseert met zorgen over het klimaat delen. Om dit alles ga ik zeker elke maand deelnemen aan zijn wandelingen.” – Jos Santen.
  • “Ik ben dankbaar voor de rust en de diepgang die de klimaatwandeling bracht. We waren samen in beweging in de natuur en in gesprek en in stilte was veel ruimte voor (h)erkenning. Manu is professioneel en hartelijk en stelt de juiste vragen. Ik voelde me begrepen en een stap verder geholpen. Ik kan de klimaatwandeling aanraden wanneer je er voor open staat je kracht te vinden (of te optimaliseren) in de uitdagingen die horen bij klimaatverandering.” – Loes Kreemers, gedragswetenschapper duurzaamheid, Hogeschool van Amsterdam.
  • “Het was heerlijk om tijdens de wandeling even stil te kunnen staan bij hoe ik me tot de klimaatproblematiek verhoud. Dit gaf me nieuwe energie, omdat ik weer even de tijd nam om te realiseren hoe ik al goed bezig ben. De handvatten die Manu bood raakten me en hielpen me in mijn plaatsbepaling in de klimaatbeweging.” Emily, community manager duurzaamheidsnetwerk Hogeschool van Amsterdam.
aanmeld button

Of wil je kennismaken voor individuele gesprekken?