De Ondersteen

Toegewijd coach en trainer sinds 2007

Klimaatpsycholoog

Individuele coaching

Al sinds 2007 komen mensen bij mij met vragen over de richting en balans van hun leven. Sinds 2016, toen ik KlimaatGesprekken oprichtte, ben ik deze coaching steeds meer gaan toepassen en aanvullen met inzichten uit de klimaatpsychologie. Ben jij iemand die zich zo’n zorgen maakt over de ecologische crisis dat je levensplezier er minder van wordt, of dat het je werk of relaties leeg doet lijken? Of is het niet zo zwaar, maar voel je wel een verlangen om bij te dragen aan een betere wereld, maar weet je niet goed hoe? Dan begeleid ik je graag als klimaatpsycholoog en coach.

Voorbeeldvragen van vorige klanten op dit vlak:

  • Wat zijn voor mij bronnen van plezier en zingeving in een wereld die in verval is?
  • Hoe kan ik liefde voelen naar mezelf en anderen in deze wereld?
  • Wat helpt mij om mijn betrokkenheid bij de wereld zo te ervaren en vormgeven dat ook mijn eigen geluk, contact met anderen en positieve bijdrage aan die wereld er beter van wordt? 

Voor wie geen 1op1 coaching zoekt, maar wel graag reflecteert en uitwisselt over wat je kan doen bied ik zogenaamde klimaatwandelingen aan. En de deep changemaker circles zijn bedoeld voor mensen die hun groene daden graag meer impact willen laten krijgen.

Resultaat: zingeving, meer energie, lichtheid en daadkracht

Met persoonlijke coaching krijg je antwoorden op vragen zoals hierboven. Je voelt het verschil, je kijkt anders tegen dingen en jezelf aan. En je omgeving merkt je andere aanpak en keuzes. Ik nodig mensen vaak uit om te dromen en voelen, zonder dat ze gaan zweven. Soms zit ontwikkeling wel in dingen die je niet in de school- of collegebanken leerde of vaak met vrienden uitwisselt.

Klinkt dat te mooi om waar te zijn, omdat je er al langer mee zit? Lees dan onderaan wat het Wolmet of anderen opleverde.

Aanpak: een aantal coachgesprekken in een half jaar, meer dan praten en inzicht

Mijn coaching is maatwerk. Het gaat over jou en de aanpak is op jou afgestemd. Niettemin schets ik wat ik vaak aanbied.

Meestal voeren we 4 tot 6 gesprekken van anderhalf uur. Daar maak ik op basis van de intake een zo goed mogelijke inschatting van, maar als jij je doel eerder haalt dan is dat alleen maar mooi natuurlijk.

De gesprekken richten zich eerst op bewustwording. Bijvoorbeeld over hoe jij omgaat met lastige gevoelens, vaak gaat het rondom klimaat over verdriet, eenzaamheid en zinloosheid. Ik bied meer dan alleen erover praten. Ik laat je het ervaren in een oefening, of reflecteer met je over situaties of besluiten. Waar handig, bied ik psycho-educatie: bijvoorbeeld uitleg over hoe emoties, rouw en ons brein werken.

Blinde vlekken, (on)bewuste blokkades en manieren van denken die in de weg zitten worden daardoor helder en makkelijker te veranderen.

Mijn coaching is diepgaand waar dat bijdraagt. Ik werk moeiteloos op het snijvlak van therapie/psychologie en coaching als dat bijdraagt voor jouw vraag. Maar we komen absoluut terug boven water. Want inzichten zonder actie beklijven niet. Het doel is dat jij, ook met simpele zaken, een verschil ervaart in je dagelijkse leven en concrete stappen zet of knopen doorhakt.

Na bewustwording, gaat het om bijleren, het uitbreiden van je mogelijkheden. Als je anders omgaat met dezelfde dingen, krijg je andere resultaten.

In de gesprekken stel ik rake vragen en geef ik heldere feedback, zonder oordeel. Klanten waarderen het vaak dat ik ze niet laat wegkomen met mooie verhalen. Confronterend, maar aanmoedigend om er iets mee te doen. Tussen de gesprekken in ga je aan de slag met reflectie of doe-opdrachten, zodat het nog meer leeft en beklijft.

Afspraken stemmen we samen af, zodat ze goed in je agenda passen.

Gesprekken vinden doorgaans plaats in prettige, professionele coachruimtes. Ik heb een praktijk in Apeldoorn. Op verzoek kan ik ook in Utrecht, Amersfoort, Zwolle, Almelo en Arnhem coachen.

CORONA BELEID: mijn coaching kan zowel in ruimtes waar 1,5 meter aangehouden kan worden, als ook online of in een mooi rustig park, met brede lanen in Apeldoorn. 

paleisparken
foto-apeldoorn-3-coachruimte

Intakegesprek in Apeldoorn

In een intake maken we kennis en bespreken we je wens, situatie en vragen. Vaak is de eerste stap om je vraag meer te verhelderen. Daar coach ik je meteen op.  Zo ervaar je of je bij mij goed zit! En misschien maak je al de eerste stap.

De intake is vrijblijvend en bij voorkeur in Apeldoorn. Als jij toch iets anders zoekt, geen punt: dan denk ik met je mee over wat wel past. Sowieso hoef je pas te beslissen na de uitwerking van het intakegesprek in een voorstel. Als je akkoord gaat met mijn voorstel, dan is de intake wel onderdeel van het traject dat ik in rekening breng.

Misschien twijfel je of je vraag wel geschikt is voor coaching, of het startmoment goed is, of de vraag helder genoeg. Ook daar hebben we het over, vooraf of tijdens de intake.

dON_button CONTACT

Hieronder nog wat meer over mijn visie en ervaring als klimaatpsycholoog:

Ervaring anderen:

“Ik schrijf dit nu een paar weken na ons laatste gesprek en ik merk dat alles steeds beter begint te landen. Zoals ik al schreef voelt het soms alsof ik een coming-out heb. Ik praat steeds meer met mensen en voel minder schroom om persoonlijk contact met mensen te hebben en te vertellen hoe het voor mij voelt. Bij sommigen merk ik dat ze het fijn vinden om te kunnen zeggen dat ze ook verdrietig, bang en geïrriteerd zijn. De grote boosheid en zwaarte aan mijn kant begint daardoor wat te zakken, hoewel ik ook steeds meer ervan overtuigd raak dat de globale samenleving niet doorheeft waar ons eigen gedrag toe leidt. Ik denk dat meer mensen in de toekomst gaan inzien wat dit betekent (gedwongen door omstandigheden) en dat er veel hulp nodig is om toch verder te kunnen leven, ook al is dat op een heel andere manier dan nu, en anders dan we ons kunnen indenken. Hopelijk zijn we er dan voor elkaar..” – Wolmet Barendregt, Universitair docent.

Lees nog meer ervaringen van andere klanten of over mijn kwalificaties als coach.

dON_button CONTACT