De Ondersteen

Toegewijd coach en trainer sinds 2007

Klimaat dialoogavond

Veel mensen maken zich zorgen over het klimaat. Maar dat horen we niet zo vaak van elkaar. Terwijl het delen en uiten van je gevoelens de zwaarte kan verlichten en ons kan verbinden en inspireren. De dialoogavond biedt een veilige en ontspannen wijze om te delen en wijzer te worden.

De avond bestaat uit dialoog over het thema en je persoonlijke reflectie daarop. Rust, ongedwongenheid, oordeelloosheid, stilte, coachende begeleiding en een inleidende mindfulness oefening, inspiratie of visualisatie zijn ondersteunende ingrediënten voor inzicht en ontspanning.

In de dialoogvorm (geïnspireerd door o.a. David Bohm) delen we inzichten en vooral ervaringen rondom de centrale vraag. Ieders vragen en ervaringen komen aan bod. Misschien ben je nieuwsgierig naar de dialoogvorm en wat rust en stilte je opleveren voor je eigen vragen? Een dialoog met de groep is typisch 80% luisteren en 20% praten.

Dialoogavonden starten om 20.00 uur en zijn online. We eindigen rond 21.15 uur. Op de aanmeldpagina vind je de data. Deelname kost 10 euro, inc. BTW.

De vraag van de eerstvolgende dialoogavond is:

Hoe verhoud jij je tot de klimaatcrisis?

Welke gevoelens en gedachtes roept het bij je op – als we je echt zouden kennen? Wat inspireert jou? Hoe houd je de moed erin op moeilijkere momenten? 

Wat doe het bewust zijn van het eco-verval van de wereld met je relaties en je werk? Met je gevoel van zingeving? Hoe ontspan je, terwijl je een gevoel van urgentie ook heel sterk kan hebben? In hoeverre heeft de klimaatcrisis een rol in je leven en op welke manier?

Welke vragen spelen er bij jou? Wees welkom bij de dialoog.  

Als je wilt komen, meld je dan aan voor het ontvangen van de zoom link en  en om te horen of er nog plek is. Maximaal 9 deelnemers.

Wanneer zijn de avonden? Ga daarvoor naar het aanmeldformulier.

dON_button AANMELDEN

Ervaringen vorige Dialoogavonden:

Wat ik vooral mooi vond is dat we relatief vreemd waren voor elkaar en dat je dan toch in een korte tijd op een dieper niveau kunt delen. Spannend en zinvol tegelijk.”

– Henk Witteman, eigenaar van inbeeld.nu

“Ik was nieuwsgierig, zocht naar verbinding en even wat anders, ontspanning en een moment voor mezelf. De ongedwongenheid, warmte, ruimte en veiligheid was heel prettig. Tegen anderen zou ik zeggen: je moet het ervaren.”

– Anoniem

“Wat ik meeneem uit de avond is het besef dat ik in staat ben om antwoorden te vinden op mijn eigen vragen. Het is een mooie manier om los te laten en tot inzichten te komen.”

– Stijn van den Ende, eigenaar van de Openbare Werkplaats

“Ik vond het echt een mooie avond, kwam erg moe aan en ging vol energie weer weg, heel fijn om zo met elkaar te zijn, dank je wel voor je betrokken begeleiding hierin!” 

– Marjanke de Cock, transformational presence coach.

“De dialoogvorm is (ondanks een paar regeltjes) oordeelvrij en geeft ruimte. Wat ik nu goed besef is dat rust gedurende de drukte een noodzaak is en mijn kwaliteit verhoogt.”

– Roel Wever, changemanager

“Ik had intuïtieve interesse. De vorm was prettig, de stiltes heel fijn. Ik ben me nu bewuster welke ‘afslag’ ik kies als de ‘actiekant’ aan gaat. Grappig dat het om dialoog (praten) gaat en juist zo helpt voor ‘verstillen’ (interne dialoog).”

– Saakje Bakker, hoofd leerplicht, Gemeente Den Haag

“Ik was benieuwd naar het thema. De rust en ruimte om te delen en te zijn vond ik heerlijk. Deze avond is prettig om gewoon te ervaren, gevoel van delen en verbinding te ervaren.”

– Jacqueline van Zuiden, (loopbaan)coach en trainer

“Voor mij een erg zinvolle oefening dus in loslaten, de ander zijn proces laten en enkel onderzoeken: wat doet het in mij?”

– Sandra van Mameren, zelfstandig coach
dON_button AANMELDEN