De Ondersteen

Toegewijd coach en trainer sinds 2007

E-coaching

Een tijd lang persoonlijk e-mailen of (beeld)bellen met een professioneel coach. Feedback, verdiepende vragen, praktijk- en reflectieopdrachten en inspiratie.

Dat is e-coaching!

Waar wil je e-coaching voor gebruiken?

Werkwijze: snelle start en op maat

Ik coach je door middel van persoonlijke vragen, feedback en opdrachten. En soms ook filmpjes, gedichten en leerzaam leesvoer. Alles dat kan helpen en bij je past om echt verder te komen. Zodat het na de periode die we samen afspreken voor jou anders is.

Je krijgt steeds binnen 1 tot 3 dagen reactie. Geen standaard, voorgeprogrammeerde e-course, maar persoonlijk contact via e-mail of, als je wilt vormt skype/facetime of telefoon de basis en de emails ondersteunend.

Stappen:

1. Bel of stuur een kort bericht dat je interesse hebt in e-coaching en waarom.

2. Je ontvangt wat opties voor een vrijblijvende belafspraak.

3. In deze eerste belafspraak maken we kennis en nemen je vragen een aanpak tot nu toe door. Zo merk je ‘de klik’ en het effect van de eerste coaching. Als het niet 100% past bij wat je zoekt, dan help ik je graag met een doorverwijzing of andere tip. Als het wel bij je past dan werk ik een voorstel voor je uit.

4. Jij besluit aan de hand van het voorstel of je ervoor kiest. De e-coaching gaat in zodra jij je akkoord geeft. En vanaf die dag heb jij je persoonlijke coach paraat.

Starten

Neem even contact op, als je wilt starten, of als je wilt overleggen of jouw vraag zich wel leent voor e-coaching (er kan vaak meer dan je denkt).

dON_button CONTACT

Bedrijven

Een voorbeeld van e-coaching voor bedrijven met medewerkers op afstand.

Ervaringen met e-coaching:

“Ik geef de e-coachingsmaand een 9. 

Ik twijfelde heel erg over mijn huidige functie en wil eigenlijk naar een andere baan. Deze laatste stap vond ik vrij lastig omdat het niet duidelijk is/was wat er buiten mijn huidige functie is. Dit is nu duidelijker en ik verwacht binnenkort de stap echt te gaan maken.

Het leek mij nogal een uitdaging om naast werk, hobbies en andere afleidingen tijd te vinden om snel te kunnen reageren binnen de e-coachingsmaand. Dit was wel pittig, maar ging makkelijker doordat het een afgebakende periode is. Daardoor was er meer energie en drive naar het eindpunt. 

Ik vond het een hele fijne manier om in een maand tijd een aantal vragen te beantwoorden om de volgende stap in mijn carrière te nemen. Vooral de kennis die jij hebt over de verschillende werelden en ideeën daarachter zijn verfrissend. De links en boekentips zijn verhelderend. Doordat jij als onafhankelijk persoon niet geremd wordt door ideeën of vragen over de situatie ontstaat er een bijzonder interactie en komen de belangrijke vragen vanzelf op.

Ik heb geleerd dat ik meer kan door zelfvertrouwen. Dit kan je alleen versterken/ vergroten door de dingen te doen die je spannend/eng vind. Ik zie dat ik in deze maand meer heb gedaan dan in een half jaar ervoor. Ik sta nu positiever tegenover de verandering. Het is nog wel spannend, maar ik kan er mee om gaan.

Ik zou e-coaching aanbevelen bij mensen die wat meer duidelijkheid willen. De vraag is al concreter. Gewone coaching zou ik aanraden bij mensen die nog geen ‘goede’ vraag hebben of erg twijfelen over hun huidige leven/baan. De gewone coaching – die ik ook eens heb gehad – is een langer traject met meer diepgang.” 

– Jurrian van der Dussen, process technoloog.

“Vooral de combinatie van gesprekken en E-coaching heeft er voor gezorgd dat ik grote stappen heb gemaakt. De gesprekken waren vooral inzichtgevend (Notice) en de E-coaching hielp me om deze inzichten te verdiepen, maar juist ook om ze om te zetten in gedrag (Choose en Acts). En daarin ook weer het maatwerk (filmpjes, liedjes, teksten).”

– Anoniem, zelfstandig coach.

Je kan ook de aanbevelingen voor persoonlijke coaching bekijken.

dON_button CONTACT