De Ondersteen

Voor mensen met midcareervragen, coaches en managers

Leergang duurzaam leiderschap

Sinds 2009 verzorg ik de leergang coachend leiderschap bij SchoolvoorCoaching en in 2013 verscheen mijn coachboek voor managers, zodat ze zichzelf naar meer voldoening en succes leiden.

In 2016 kwam ik – door idealisme gedreven – zelf weer in een managementrol terecht. Aanvankelijk bescheiden, maar na 3 jaar waren er honderd vrijwilligers op meer dan 50 plaatsen actief bij KlimaatGesprekken.

In 2020 wil ik een kleine, gedreven groep managers begeleiden om hun kwaliteiten als duurzaam leider verder te ontdekken en impact te vergroten.

Wat kan en doet een duurzaam leider?

Duurzaamheid betekent dat je bedrijf mag blijven voortbestaan van de fysieke wetten die dicteren of iets schaarser wordt of teveel schade berokkent aan de omgeving. Soms bepalen overheidsregels dat al, en vaak is het goed om daarop vooruit te lopen. De Planet pijler van deze opleiding.

Een duurzaam leider weet duurzame doelstellingen te behalen, op een duurzame manier. Dus met gemotiveerde en loyale medewerkers. En met bezieling vanuit jezelf. Daar bouwt de opleiding verder op coachend leiderschap: People.

Duurzaam leiderschap betekent tenslotte ook zorgen dat je waarde toevoegt en waarde daarvoor terugkrijgt. Dat je organisatie mag blijven voortbestaan van klanten of de burgers voor wie je werkt. De laatste pijler: Profit.

Voor wie

Managers met ambitie bij een NGO, een gemeente met flinke transitieplannen of een duurzame start up die naar scale up gaat.

Met welk resultaat?

 • Je weet hoe je vanuit jezelf de leiderschapsrol kunt invullen (versus ‘spelen’ van de rol)? Je eigen bezieling en unieke kwaliteiten.
 • Je kan anders omgaan met onvrede en goede ideeën, zodat je anderen makkelijker meekrijgt en zelf verantwoordelijkheid laat nemen.
 • Je bent sterker geworden als coachend manager.
 • Je hebt een visie ontwikkeld op de duurzame toekomst (people, planet, profit) van jouw invloedssfeer (team, organisatie…)

Hoe is de leergang opgebouwd?

De leergang bevat zowel gezamenlijke trainingsdagen, zodat je goed kan oefenen en groepsdynamiek kunt ervaren, als individuele reflectiemomenten waar we dieper op zaken in kunnen gaan, als ook bijeenkomsten met je leerteam. De trainingsgroep heeft minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

 • Intake: 1op1 coachgesprek
 • Startdag
 • Blok 1 (twee dagen)
 • Blok 2
 • 1op1 coachgesprek
 • Blok 3
 • Blok 4
 • Afsluiting: 1op1 coachgesprek
 • Successen vieren en borgings-dag

De trainingsblokken zijn twee opeenvolgende dagen. In totaal bevat de leergang dus 10 lesdagen en 3 losse coachgesprekken. Daarnaast ontvang je relevante literatuur, TED talks en 2 studieboeken.

Wat zijn de kosten?

5.500 euro, exclusief BTW en inclusief verblijfskosten.

Vrijblijvend intakegesprek in Apeldoorn.

In een intake maken we kennis en bespreken we je wens, situatie en vragen. Vaak is de eerste stap om je ambitie en invloed meer te verhelderen. Daar coach ik je meteen op. Zo ervaar je meteen of je bij mij goed zit!

De intake is vrijblijvend en doorgaans in Apeldoorn (of via beeldbellen). Als jij toch iets anders zoekt, geen punt: dan denk ik met je mee over wat wel past. Je beslist past of je deelneemt in de leergang na de intake.

dON_button CONTACT

P.S.: Lees meer over de ervaringen van andere klanten of mijn kwalificaties als coach. Of over een praktijkvoorbeeld van resultaten van mijn managementcoaching.