De Ondersteen

Voor mensen met midcareervragen, coaches en managers

Deep change leadercircles

Deep change?

Iedereen die zich verdiept heeft in de planetaire grenzen weet: geleidelijke verandering schiet tekort. Er is deep change nodig: snel, breed en radicaal. Maar deep change laat zich moeilijk opleggen of plannen. Het levert enorm veel op, maar vraagt ook veel. Lef, inzet, creativiteit, maar ook praktische hulpbronnen, tips en vooral: met zoveel mogelijke goede mensen eraan werken.

Leader?

Managers, ondernemers, opiniemakers en andere mensen die leiderschap tonen voor duurzame doelen. Bijvoorbeeld werkzaam bij een NGO, een gemeente met flinke transitieplannen of een duurzame start up of scale up.

Circles?

Deze circles gaan niet over quick-fixes of verhalen die mooier zijn dan de taaie werkelijkheid, maar bieden inspirerende inzichten, goede connecties en best practices uit de praktijk. En ze bieden een vast reflectie moment en frisse ogen die meekijken met je eigen praktijk. In de circles gaan we er vanuit dat elke deelnemer veel te brengen heeft. De begeleiding zorgt ervoor dat dit optimaal uitgewisseld kan worden en dat er altijd een sterke inleiding en vorm van oogsten is.

Het meedoen aan de circles kan op uitnodiging en/of met een matchingsgesprek om te garanderen dat de groep een aanvulling en inspiratie vormt voor elkaar. We werken met minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

 • Matchingsgesprek: 1op1 kennismaken, wat wil jij brengen en halen?
 • Start Circle 1: Deep change? Systeem- en social change wetmatigheden
 • Circle 2: Vertragen en verdiepen. 100% aan staan en ervoor gaan.
 • Circle 3: Verbinden en verbreden. De leidende coalitie.
 • 1op1 reflectiegesprek met 1 van de begeleiders.
 • Circle 4: Verbreken en verbouwen. Nieuwe vormen vinden.
 • Circle 5: Versnellen. Het sneeuwbal effect.
 • Slot Circle 6: successen vieren, borging voor de toekomst.

Wat levert meedoen op?

 • Persoonlijk leiderschap. Je reserveert een vast moment om te verbinden met je eigen duurzame energie: de energie die je helpt om een tandje bij te zetten en om door te zetten bij tegenslag.
 • Coachend leiderschap. Je krijgt tips en inspiratie hoe je anderen ‘aan’ kunt zetten en eigenaarschap kan laten nemen voor verandering.
 • System en deep change inspiratie. Je hebt geleerd over ‘disruptive change’. Je kan de wetmatigheden van systeemdenken en social change theory gebruiken voor het vinden van vormen die werken.
 • Leidende coalitie. “To change everything, we need everyone”. Je hebt je netwerk versterkt over sectoren heen en een nieuwe bron met mogelijkheden en kansen aangeboord.

Praktisch: kosten, locatie, tijden?

De circles worden (nu) niet georganiseerd met winstdoelstelling, maar om duurzame veranderkracht in Nederland te verbinden en versterken. De organisatie van de circles kost echter wel geld. Daarom vragen we voor deelname aan de zes circles en twee individuele gesprekken een bijdrage van 50 euro per keer, in totaal dus 400 euro, ex. BTW (484,- euro inclusief).

De circles zijn in Amersfoort. Op een locatie op loopafstand van het station en parkeergelegenheid voor de deur.

Ze vinden plaats op vrijdagen, om de paar weken, van 9.00-11.00 uur, vanaf september.

Door de Corona maatregelen is er de volgende aanpassing:

1) Als je jezelf aanmeldt, zit je nergens aan vast, maar houden we wel rekening met je bij het herplannen. Nieuwe data volgen vanaf september 2) De matchingsgesprekken zullen wel tot en met de zomer plaatsvinden, afgestemd op je agenda 3) Er komen speciale online ‘leiderschap in duurzaamheid in tijden van Corona’ inspiratie- en netwerksessies.

Ik doe mee

Vrijblijvend matchingsgesprek in Apeldoorn.

In de intake maken we kennis en bespreken we je wens, situatie en vragen. Hoe helder is je ambitie, hoe groot is je invloed? Welke deep change zoek je? De intake is vrijblijvend en bij voorkeur in de groene buitenlucht in Apeldoorn. Wandelschoenen meenemen.

Over de organisatie en gespreksleiders:

De leadercircles worden begeleid door Manu Busschots en wisselende gast begeleiders die iets bijzonders te brengen hebben.

Begeleider Manu Busschots verzorgt sinds 2009 de leergang coachend leiderschap bij SchoolvoorCoaching en in 2013 verscheen zijn coachboek voor managers.

Begin 2016 richtte hij KlimaatGesprekken op, dat een steile groei kende en waarvoor begin 2020 ruim 160 vrijwilligers actief zijn op meer dan 70 plaatsen.

Gast begeleiders:

dON_button CONTACT