De Ondersteen

Voor mensen met midcareervragen, coaches en managers

Leergang deep change

Deep change?

Iedereen die zich verdiept heeft weet: geleidelijke verandering volstaat niet. Het volstaat niet om binnen de grenzen van de Planet te blijven. Het volstaat niet om de People te vinden die werk zoeken dat past bij hun waarden – en dat zijn er steeds meer. En het volstaat niet om Profit te maken die blijft passen in de nieuwe economie.

Er is deep change nodig: snel, breed en radicaal. Maar deep change laat zich niet opleggen van bovenaf. Het levert enorm veel op, maar vraagt ook veel. Deze leergang leert je geen kunstje, geen quick-fix voor verandering, maar leert je om diepgaande verandering op gang te brengen en organisch te laten groeien.

Voor wie

Managers, ondernemers en andere mensen die leiderschap tonen voor duurzame doelen. Bijvoorbeeld werkzaam bij een NGO, een gemeente met flinke transitieplannen of een duurzame start up of scale up.

Wat levert de leergang op?

 • Je raakt sterk verbonden met je eigen duurzame energie: de energie die je helpt om een tandje bij te zetten en om door te zetten bij tegenslag. Persoonlijk leiderschap.
 • Je kan anderen ‘aan’ zetten en eigenaarschap laten nemen voor verandering. En de blinde vlekken en onbewuste krachten van je eigen stijl zijn verhelderd. Je bent een sterke coachende leider.
 • Je hebt geleerd en geoefend met ‘disruptive change’. Je kan de wetmatigheden van systeemdenken, systemisch denken en social change theory gebruiken voor het vinden van vormen die werken.

Hoe is de leergang opgebouwd?

De leergang bevat zowel gezamenlijke trainingsdagen, zodat je goed kan oefenen en groepsdynamiek kunt ervaren, als individuele coaching waar we dieper op zaken in kunnen gaan, als ook bijeenkomsten met je leerteam. De trainingsgroep heeft minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

 • Intake: 1op1 coachgesprek
 • Startdag: voorwaarden voor groei
 • Blok 1: vertragen en verdiepen. 100% aan staan.
 • Blok 2: verbinden en verbreden. De leidende coalitie.
 • 1op1 coachgesprek
 • Blok 3: verbreken en verbouwen. Nieuwe vormen vinden.
 • Blok 4: versnellen. Het sneeuwbal effect.
 • 1op1 coachgesprek
 • Slotdag: successen vieren, lessen delen en borging voor de toekomst.

De trainingsblokken zijn twee opeenvolgende dagen. In totaal bevat de leergang dus 10 lesdagen en 3 losse coachgesprekken. Daarnaast ontvang je succesvolle deep change casuïstiek, TED talks en 2 studieboeken.

Wat zijn de kosten?

5.500 euro, exclusief BTW en inclusief verblijfskosten.

Vrijblijvend intakegesprek in Apeldoorn.

In de intake maken we kennis en bespreken we je wens, situatie en vragen. Hoe helder is je ambitie, hoe groot is je invloed? Welke deep change zoek je? Daar coach ik je meteen op. Zo ervaar je of je goed zit en begint de groei.

De intake is vrijblijvend en in de paleisparken van Apeldoorn. Wandelschoenen meenemen.

Over de opleider:

Sinds 2009 verzorg ik de leergang coachend leiderschap bij SchoolvoorCoaching en in 2013 verscheen mijn coachboek voor managers, zodat ze zichzelf naar meer voldoening en succes leiden.

In 2016 kwam ik – door idealisme gedreven – zelf weer in een managementrol terecht. Aanvankelijk bescheiden, maar eind 2019 zijn er 150 vrijwilligers op meer dan 70 plaatsen actief bij KlimaatGesprekken.

In 2020 begeleid ik een kleine, gedreven groep mensen om hun rol te pakken en verder uit te bouwen om deep change te bevorderen.

dON_button CONTACT

P.S.: Lees meer over de ervaringen van andere klanten of mijn kwalificaties als coach. Of over een praktijkvoorbeeld van resultaten van mijn managementcoaching.