Deep changemaker circles

De beste manier om de toekomst te voorspellen is om hem zelf te maken.

Lees op de hoofdpagina wat de circles inhouden, voor wie en wat ze opleveren.

Hieronder de meer praktische informatie

Hoe werken de circles?

Samen ben je sterker. Deze circles gaan niet over quick-fixes of verhalen die mooier zijn dan de taaie werkelijkheid, maar bieden een ontspannen, veilige omgeving met inspirerende inzichten en antwoorden op je praktijkvragen.

Noem het intervisie plus. De intervisie is het steeds vertrekken vanuit jouw situatie, aanpak en vragen. De plus zit hem in de know how vanuit de begeleiders op het vlak van klimaatpsychologie, bewegingsopbouw en persoonlijke leiderschap. Zij kennen systeem- en social change wetmatigheden, basisrollen en -strategieën. Ze weten wat helpt om 100% aan te staan en ervoor te gaan. Ze weten hoe je een leidende coalitie bouwt en waarom die belangrijk is. Ze hebben ervaren hoe je nieuwe vormen kan vinden die beter werken en hoe je kan versnellen en verbreden. En hoe je ervoor kan zorgen dat succes gevierd en geborgd wordt en niet (meer) alleen van jou afhankelijk is.

Of noem de circles groepscoaching…. want ze bieden ook een vast reflectie moment en frisse ogen die meekijken met je eigen aanpak, kwaliteiten en motivatie. In de circles gaan we er vanuit dat elke deelnemer ook wat te brengen heeft. De begeleiding zorgt ervoor dat dit optimaal uitgewisseld kan worden en dat er altijd een sterke inleiding en vorm van oogsten is.

Het meedoen aan de circles kan na kennismaking in een doelengesprek om ervoor te zorgen dat de groep een aanvulling en inspiratie vormt voor elkaar en echt past bij waar jij staat en heen wilt. De groep is minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers groot.

 • Doelengesprek: 1op1 kennismaken, wat zoek je in de circles?
 • Start Circle 1
 • Circle 2
 • Circle 3
 • 1op1 reflectiegesprek.
 • Circle 4
 • Circle 5
 • Slot Circle 6 & changemakers netwerkevent

Samen met de deelnemers organiseren we de meest favoriete en passende vorm van een slotnetwerkevent (lunch, borrel, wandeling?), waarbij iedereen 1 of meerdere gasten kan uitnodigen om nog meer changemakers de kans te geven elkaar te versterken.

 

Hoe werken en begeleiden we?

We werken vanuit enkele gemeenschappelijke uitgangspunten:

 • Van binnen naar buiten: je diepste impact ontstaat als je dingen doet die echt bij jouw drijfveren en kwaliteiten passen.
 • Praktisch en casegericht. We reflecteren en coachen elkaar over hoe de tips en theorie steeds voor jou persoonlijk van waarde kunnen zijn.
 • Menselijk. Niet alles zal bij jou passen en soms heeft het leven heeft ups en downs, maak je fouten, et cetera. Geen boekenwijsheid, maar levenswijsheid vergroten.
 • Holistisch: een deep changemaker verbindt hoofd, hart en handen.

Inspiratie voor de Deep Changemaker Circles komt o.a. uit het werk van Joanna Macy (deep ecology), Jem Bendell (deep adapation) en Michael Derkse (natuurlijke verandering). In deze podcast ‘duurzaam in een crisis’ hoor je ook meer over de changemaker circles (minuut 29:10-32.00).

 

Begeleider: Manu Busschots verzorgt sinds 2009 de leergang coachend leiderschap bij SchoolvoorCoaching en in 2013 verscheen zijn coachboek voor managers. Begin 2016 richtte hij KlimaatGesprekken op, waarvoor nu circa 200 vrijwilligers actief zijn in heel Nederland (en België heeft nu Klimaatcontact) en dat eind 2020 de 22ste plek verdiende als impactvol burgerinitiatief in de duurzame 100.

Co-begeleiderSuzanne Pepping is sinds 2005 facilitator van veranderprocessen, leiderschapsontwikkeling en #doenwatklopt. Sinds 2011 zelfstandig ondernemer en in 2019 voorzitter van de Michael Derkse foundation. Suzanne is co-begeleider bij circles 1 tot en met 3 en de slotcircle. 

Lees ter inspiratie de interviews met enkele opvallende changemakers:

Praktisch: kosten, locatie, tijden

Voor deelname aan de zes circles en twee individuele gesprekken is de prijs 1.475 euro, exc. BTW (1.785 euro inclusief).

De circles zijn in Amersfoort. Op een locatie op loopafstand van het station en parkeergelegenheid voor de deur.

Ze vinden plaats op vrijdagen van 9.00-12.00 uur.

Op het aanmeldformulier staan data voor een volgende groep

 

Door de Corona maatregelen is er de volgende aanpassing:

De coachgesprekken kunnen tijdens een Corona-proof wandeling in Apeldoorn, of online. Na aanmelding ontvang je opties voor je eerste doelengesprek en kennismaking en tussentijdse gesprek.

Ik doe mee met de circles

Twijfel je of de circles iets voor jou is? Neem dan gerust even contact op of doe mee met de kosteloze online introductie.

 

Starten met doelengesprek in Apeldoorn (of online).

In de intake maken we kennis en bespreken we je wens, situatie en vragen. Welke (deep) change wil jij opstarten of succesvoller maken? Dit verkennende gesprek is vrijblijvend en bij voorkeur in de groene buitenlucht in Apeldoorn. Wandelschoenen meenemen.

 

Ervaringen anderen:

Rinske Wessels, zelfstandig ondernemer werkend aan de duurzame en betrokken stad:

“De circles kwamen voor mij op een goed moment om na een zwangerschapsverlof goed stil te staan bij mijn volgende stappen. Ik ging erin met een dilemma van of-of opties en kom er steeds meer achter, dat als ik dicht bij mezelf blijf en stap voor stap dingen kan laten ontstaan dat het ook en-en kan zijn en dat mijn impact zo het grootst is en echt past bij mijn verlangen voor deze wereld.”

Merel Segers, zelfstandig ondernemer in duurzaamheidsanalyses en -communicatie:

“Ik hou heel erg van dingen samen doen en heb echt leuke mensen ontmoet in de circles, waardoor precies dat ook gegroeid is! Ik ervaar nog steeds dezelfde urgentie om met duurzaamheid aan de slag zijn, maar het voelt minder als druk. Meer als leuk om met elkaar verder te kunnen brengen. De nieuwe inspiratie en modellen die langskomen prikkelen me elke keer weer om niet teveel in hetzelfde te blijven hangen wat ik al jaren ken en kan, maar om mijn impact te gaan vergroten.”

Dr. Loes Kreemers, gedragswetenschapper bij de HvA:

“Het is heel fijn om te kunnen sparren met mensen die echt begrijpen dat we haast hebben en te delen met elkaar wat dit kan oproepen bij je. De circles helpen me om oog te hebben voor mijn eigen duurzame energie en deze te behouden, terwijl ik ook ideeën opdoe voor het vergroten van mijn impact.”