De Deep Change Academy is er voor duurzame doeners die hun impact en welzijn willen vergroten.

De Deep Change Academy is er voor duurzame doeners die hum impact en welzijn willen vergroten.

Don’t ask what the world needs. Ask what makes you come alive.

Because what the world needs is people who have come alive.

– Howard Thurman

Deep Change Academy

 

Als jij je bewust bent (geworden) van de volle betekenis van de eco-crisis dan begrijp ik helemaal dat dit veel met je doet. Misschien zit je met vragen over hoe jij je bijdrage kan leveren, of hoe jij je impact kan vergroten? Daarbij kan het aanbod van de Deep Change Academy helpen dat gericht is op het welzijn en de impact van de duurzame doener. Van persoonlijke coaching door mij als klimaatpsycholoog tot en met inspirerende groepsprogramma’s zoals de Deep Changemaker circles.

 

 

 

Het aanbod in vogelvlucht

 

Oriënteren:

 • Een webinar biedt inzichten die naar meer smaken. 
 • De klimaatwandeling biedt fijne ontmoetingen en handvatten.
 • Als duurzame doener kan je meedoen aan de online introductie van de Deep Changemaker circles
 • Via de reflectieflits krijg je 1x per maand inspiratie voor Deep Change en blijf je op de hoogte van het aanbod van de Deep Change Academy.

Ontwikkelen:

 • Om echt aan de slag te gaan zijn de deep changemaker circles perfect.
 • Om op te laden en uit te rusten, is er de stiltedag, met natuurwandeling
 • Wil jij maatwerk voor je persoonlijke vraag? Dan plan ik graag een intake met je als klimaatpsycholoog.
 • Voor inspiratie is er het inspiratie event in de Burgers Zoo, met als thema: natuurlijk lukt alles!

Deep Changemaker circles

 

Voor jou staat de vraag centraal: hoe kan ik – op een manier die echt bij mij past – mijn duurzame werk meer impact laten krijgen? Het is een vraag die je kan raken, want jij weet dat als het gaat om de planetaire grenzen de huidige verduurzaming tekortschiet. Er is deep change nodig: snel, breed en radicaal. Maar wat vraagt dit van jou? Misschien sta je zelf ook op een kruispunt in je leven of heb je te maken met verandering. En hoe krijg je anderen mee? 

Dat leer je in zes bijeenkomsten en twee persoonlijke coachgesprekken.

De circles zijn voor iedereen die werkt aan de klimaattransitie. Je bent bijvoorbeeld zzp’er, werkzaam bij een NGO, een gemeente met transitieplannen of bij een duurzame start- of scale up, of jij wil je eigen initiatief neerzetten of groter maken. 

Wat de circles opleveren: 

 

 • Versterkt persoonlijk leiderschap. Je reserveert een vast moment om te verbinden met je eigen duurzame energie: de intrinsieke motivatie die je helpt om door te zetten bij tegenslag en het voorkomen van opgebrand raken door gebrek aan focus of dingen doen die minder goed bij je passen.
 • Makkelijker aan een team of draagvlak bouwen. Je krijgt tips en inspiratie hoe je anderen ‘aan’ kunt zetten en eigenaarschap kan laten nemen voor verandering, hoe je samen met en aan een team bouwt vanuit een coachende communicatie-, leiderschap- of adviesstijl.
 • Handvatten voor deep change. Je hebt geleerd over ‘disruptive change’ en kantelpunten. Je kan de wetmatigheden van systeemdenken en social change theorieën gebruiken voor het vinden van vormen die werken; sneller en breder dan voorheen.
 • Groter en divers netwerk. Je hebt je netwerk versterkt en een nieuwe bron met mogelijkheden en kansen aangeboord.

Klimaatwandeling

 

Leven en werken volgens ‘business as usual’ is voor jou geen optie, of steeds minder.

Maar hoe dan wel? Wat is jouw rol en bijdrage in dit enorme vraagstuk? Wie zich te groot maakt, kan last krijgen van schuld- en schaamtegevoelens, onmacht, gejaagdheid of tekort schieten. Wie zich te klein maakt, kan last krijgen van knagende vragen, onrust en zelfkritiek: het negeren van je gevoel en geweten.

Als jij je kracht en kompas kent in de klimaattransitie, dan voel je trots, tevredenheid en inspiratie. En kan je vanuit je eigen talent en plezier het verschil maken voor een zonnigere toekomst, op een manier die bij je past.

Wil je hierover bijleren en vragen stellen? Wil je reflectietijd in de natuur? Wil je anderen ontmoeten die dit herkennen en respecteren? Loop dan met ons mee en reflecteer over jouw kracht en kompas in de transitie.

 

Ervaringen anderen

 

 • “Ik voelde me na de wandeling heel licht, vrij en vrolijk, bedankt daarvoor!” – Merel Segers, ZZP-er in duurzaamheid.
 • “Ik ben dankbaar voor de rust en de diepgang die de klimaatwandeling bracht. We waren samen in beweging in de natuur en in gesprek en in stilte was veel ruimte voor (h)erkenning. Manu is professioneel en hartelijk en stelt de juiste vragen. Ik voelde me begrepen en een stap verder geholpen. Ik kan de klimaatwandeling aanraden wanneer je er voor open staat je kracht te vinden (of te optimaliseren) in de uitdagingen die horen bij klimaatverandering.” – Loes Kreemers, gedragswetenschapper duurzaamheid, Hogeschool van Amsterdam.
 • “Het was heerlijk om tijdens de wandeling even stil te kunnen staan bij hoe ik me tot de klimaatproblematiek verhoud. Dit gaf me nieuwe energie, omdat ik weer even de tijd nam om te realiseren hoe ik al goed bezig ben. De handvatten die Manu bood raakten me en hielpen me in mijn plaatsbepaling in de klimaatbeweging.”Emily, community manager duurzaamheidsnetwerk Hogeschool van Amsterdam.

   Klimaatpsycholoog

    

   Al sinds 2007 komen mensen bij mij met vragen over de richting en balans van hun leven. Sinds 2016, toen ik KlimaatGesprekken oprichtte, ben ik deze coaching steeds meer gaan toepassen en aanvullen met inzichten uit de klimaatpsychologie. Ben jij iemand die zich zo’n zorgen maakt over de ecologische crisis dat je levensplezier er minder van wordt, of dat het je werk of relaties leeg doet lijken? Of is het niet zo zwaar, maar voel je wel een verlangen om bij te dragen aan een betere wereld, maar weet je niet goed hoe? Dan begeleid ik je graag als klimaatpsycholoog en coach. In een vrijblijvende intake verkennen we samen wat je vragen en wensen zijn en hoeveel gesprekken nodig zijn om daar verder in te komen.

   Eventueel kan je eerst nog meer informatie over een 1op1 coachtraject lezen.

   Vragen van anderen

    

   • Wat zijn voor mij bronnen van plezier en zingeving in een wereld die in verval is?
   • Hoe kan ik liefde voelen naar mezelf en anderen in deze wereld?
   • Wat helpt mij om mijn betrokkenheid bij de wereld zo te ervaren en vormgeven dat ook mijn eigen geluk, contact met anderen en positieve bijdrage aan die wereld er beter van wordt? 

    Stiltedag, met natuurwandeling

     

    Gevoelens van opgejaagdheid & urgentie zijn je bekend. Hopelijk geeft het werken aan de klimaattransitie je ook regelmatig een positieve flow. Als duurzame doener ben jij bezig met de samenleving te verbouwen.

    Deze stilte- en bezielingsdag is om jezelf op te laden, om stilte in de storm te vinden. Om je te verhouden tot datgene wat (nog?) niet verbouwd is.

    Want terwijl we bezig zijn met verbouwen, hebben we ons ook te verhouden tot dat wat nog niet klopt, dat wat nog niet is, het onvervulde verlangen, het oneerlijke, verdrietige of pijnlijke. In de wereld, of in onszelf.

    In de stilte, de natuur. oude wijsheden en zielsreflectie ontdekken we weer wat er klopt en wat ons voedt om ‘te kunnen genieten van het feestje, terwijl wij ons inzetten dat het ook zo lang mogelijk duurt’ – zoals de begeleider van deze stiltedag, Manu Busschots, zei in de podcast Klimaattherapie.

    Inspiratie event in Burgers Zoo

     

    Natuurlijk lukt alles!

    Dat is het toepasselijke thema waarmee ik het 10 jarig bestaan van de Ondersteen vier op vrijdagmiddag 3 september. Dit inspiratie-evenement staat open voor de ambassadeurs van de Ondersteen en/of gasten en geïnteresseerden.

    Planten en dieren zijn door een miljoen jaar evolutie van ‘trial and error’ steeds beter geworden in succes. Ze bloeien op, ook in veranderende omstandigheden. De mens komt eigenlijk nog maar net kijken, evolutionair gezien. Daarom kunnen mensen veel van de natuur leren, over hoe dingen kunnen lukken. We zullen daar aansprekende voorbeelden van zien en horen in een inspiratiewandeling door Burgers Zoo. Aanvullend verzorg ik zelf een workshop waarbij ik vertel over de pijlers onder de houding van ‘natuurlijk lukt alles!’ . Daarna kan je zelf hiervan afgeleide werkvormen ervaren en oefenen die je als mens, coach, manager of HR-professional kan gebruiken om mensen vanuit eigenaarschap en optimisme meer te laten bereiken.

    Webinar

    Laagdrempelige manier om tips te krijgen en te orienteren op wat de Deep Change Academy zoal te bieden heeft.

     

     

    Samen aan de slag gaan?

    Stuur me een bericht of bel me via 06-46633658 en we bespreken samen wat ik voor je kan betekenen. Ik denk graag met je mee.