De Ondersteen

Voor mensen met midcareervragen, coaches en managers

Manager quiz

Als manager ben je vaak verantwoordelijk voor succesvol veranderen. Hoe voorkom je teveel werkdruk bij veranderen? Welke invloed heb jij op de weerstand en motivatie? Deze quiz bevat beproefde inzichten uit de psychologie en mijn ervaring als coach en trainer bij verandering.

  1. 1. Waar kun je het beste op letten om te weten of er commitment is voor de verandering?
  2. 2. Waarop kan een interventie of veranderplan zich het beste richten? Een startpunt zit in de metafoor van Dijksterhuis, onderzoeker van (on)bewust gedrag. Welke is dat?
  3. 3. Iemand is bereid om 1 uur over te werken voor een nieuw systeem met veel voordelen. Hoeveel uur wil iemand dan overwerken om het nieuwe systeem niet mis te lopen?
  4. 4. Hoeveel meer motivatie kan je krijgen door in een organisatie te focussen op talenten van mensen (strength based) in plaats van verbeterpunten?
  5. 5. Met welke tips kan je mensen helpen om hun voornemen ook echt in actie om te zetten?
  6. 6. Hoe signaleer je dat dat veranderen teveel werkdruk geeft? Vaak is het een combinatie van meerdere signalen. Welk rijtje van burnout signalen klopt niet?
  7. 7. 'Groupthink' kan een verandering onderhuids boycotten. Wat is dit?
  8. 8. Hoe reageer jij als iemand nieuwe instructies niet heeft opgevolgd? En wat werkt het beste?
  9. 9. Welke van deze communicatiestructuren kies jij voor het oplossen van complexe taken, zoals van een multidisciplinair veranderteam?
  10. 10. Wat doe jij om teams meer eigen verantwoordelijkheid te laten nemen?
 

cforms contact form by delicious:days