De Ondersteen

Voor mensen met midcareervragen, coaches en managers

Dialoogavond

We lijken meer op elkaar dan we durven laten zien. Om dat op ontspannen wijze met elkaar te ervaren is er regelmatig vanuit de Ondersteen een dialoogavond.

De avond bestaat uit dialoog over het thema en je persoonlijke reflectie daarop. Rust, ongedwongenheid, oordeelloosheid, stilte, coachende begeleiding en een inleidende mindfulness oefening of visualisatie zijn ondersteunende ingrediënten voor inzicht en ontspanning.

In de dialoogvorm (geïnspireerd door o.a. David Bohm) delen we inzichten en vooral ervaringen rondom het centrale thema. Ieders vragen en ervaringen komen aan bod. Misschien ben je nieuwsgierig naar de dialoogvorm en wat rust en stilte je opleveren voor je eigen vragen? Een dialoog is typisch 80% luisteren en 20% praten.

Dialoogavonden starten om 20.00 uur, in Leiden (bij gallerie Petit Port). We eindigen tussen 22.00 en 22.30 uur. Op de aanmeldpagina vind je de data en thema’s. Deelname kost 15 euro, inc. BTW.

Toelichting op het thema van de eerstvolgende dialoogavond:

Thema: Spiritualiteit

Wat is er voorbij onze stoffelijkheid en persoonlijkheid? Hoe houdt die vraag je bezig en welke antwoorden heb je? Wat of wie inspireert jou? 

Spiritualiteit is van alle tijden en alle culturen. En toch lijkt het nu in het westen soms meer individueel dan van iedereen. Of zelfs een tikkeltje “niet ok” om “te geloven”. Zoals bijvoorbeeld in de zin van “Ik geloof niet in…, maar wel ..”. Het kan ook dubbel voelen, voor ons verstand een andere betekenis hebben, dan voor ons gevoel.

Onderzoek je eigen spiritualiteit, samen met anderen, om eventueel tot verbinding of verdieping te komen. Wees welkom om ook de spirituele kracht van liefdevolle stilte te ervaren. Wees welkom bij de dialoog.  

Als je wilt komen, meld je dan aan voor meer praktische details en om te horen of er nog plek is. Maximaal 9 deelnemers.

Wanneer zijn de avonden? Ga daarvoor naar het aanmeldformulier.

dON_button AANMELDEN

Ervaringen vorige Dialoogavonden:

Wat ik vooral mooi vond is dat we relatief vreemd waren voor elkaar en dat je dan toch in een korte tijd op een dieper niveau kunt delen. Spannend en zinvol tegelijk.”

– Henk Witteman, eigenaar van inbeeld.nu

“Ik was nieuwsgierig, zocht naar verbinding en even wat anders, ontspanning en een moment voor mezelf. De ongedwongenheid, warmte, ruimte en veiligheid was heel prettig. Tegen anderen zou ik zeggen: je moet het ervaren.”

– Anoniem

“Wat ik meeneem uit de avond is het besef dat ik in staat ben om antwoorden te vinden op mijn eigen vragen. Het is een mooie manier om los te laten en tot inzichten te komen.”

– Stijn van den Ende, eigenaar van de Openbare Werkplaats

“Ik vond het echt een mooie avond, kwam erg moe aan en ging vol energie weer weg, heel fijn om zo met elkaar te zijn, dank je wel voor je betrokken begeleiding hierin!” 

– Marjanke de Cock, transformational presence coach.

“De dialoogvorm is (ondanks een paar regeltjes) oordeelvrij en geeft ruimte. Wat ik nu goed besef is dat rust gedurende de drukte een noodzaak is en mijn kwaliteit verhoogt.”

– Roel Wever, changemanager

“Ik had intuïtieve interesse. De vorm was prettig, de stiltes heel fijn. Ik ben me nu bewuster welke ‘afslag’ ik kies als de ‘actiekant’ aan gaat. Grappig dat het om dialoog (praten) gaat en juist zo helpt voor ‘verstillen’ (interne dialoog).”

– Saakje Bakker, hoofd leerplicht, Gemeente Den Haag

“Ik was benieuwd naar het thema. De rust en ruimte om te delen en te zijn vond ik heerlijk. Deze avond is prettig om gewoon te ervaren, gevoel van delen en verbinding te ervaren.”

– Jacqueline van Zuiden, (loopbaan)coach en trainer

“Voor mij een erg zinvolle oefening dus in loslaten, de ander zijn proces laten en enkel onderzoeken: wat doet het in mij?”

– Sandra van Mameren, zelfstandig coach
dON_button AANMELDEN